Lisa och Siris resa

Inka-djungel, Machu Picchu och Lima!

Publicerad 2015-04-06 22:18:36 i Allmänt,

Hej igen!

Efter att vi frisknat till från vår sjukdom så åkte vi äntligen iväg på en 4 dagars Inka-djungeltour! 
Vi blev upphämtade på morgonen dag 1 och blev körda upp till toppen av ett berg i området utanför Cusco. Här blev vi avsläppta och utrustade med skydd av alla dess slag, handskar och alla regnskydd vi hade: det ösregnade! Nu skulle vi cykla nedför bergets kringliga vägar i 2,5h:) wow vad mäktigt det var, utsikten var slående och det blandat med den lilla adrenalinkick man fick av att cykla nedför ett så högt berg var så kul! Men snygga var vi inte:) 
Utsikten från cykelturen!

Dag 2 var det dags för vandring och vi lämnade den lilla staden santa theresa runt 7.00 och vandrade i regnskog där vi stannade vid ett hus där vi fick veta mer om vad de odlade och sålde från regionen, bla kakao och choklad vilket vi naturligtvis köpte med oss:) vi kom efter viss ansträngning upp till den högsta punkten på resan( innan det blev vi målade med röd färg i ansiktet i inkaindianernas anda). Därifrån började vår vandring på the royal inka trail längs med bergsväggen! Wow, det var mäktigt! 







Efter ett tag kom vi fram till det ställe där vi skulle över floden med en "cable-car", vi hade väntat oss något i stil med de gondoler man åker med i skidorterna hemma men det vi möttes av var istället en liten korg med plankor i botten och ett galler runt om som kanske var 30cm, korgen satt fast på en vajer och en lokalvo drog korgen tillbaka.. Haha hjälp. Men den var mer stabil än den såg ut och allt gick bra. Typexempel på skillnaden hemifrån och här.. Lös problemet och ta betalt föe ingenting:) 

Efter 10h vandring kom vi fram till dagens sista stopp: varma källor och bad! Det var balsam för kropp och själ med ett bad i det varma, klara vattnet omgivna av gröna bergstoppar:) 
Dag 3 var det dags för zip-line! Vi blev utrustade med var sin sele, hjälm och handskar. Sedan körde de oss upp på ett berg där de spänt vajrar mellan bergsväggarna över floden, här kastade vi oss ut och det var en magisk med läskig upplevelse! Sista grejen var att gå på en bro med vedpinnar som steg med ca 40cmMellan ca 100m över marken!






Efter detta vandrade vi i ca 3h och kom fram till den lilla stad som låg vid machu picchu!
sista dagen var det äntligen dags för att gå upp till Machu Picchu! Vi gick kl 04.00 för att komma dit tidigt, puh! Vägen dit var 1800 trappsteg och det kändes som vi skulle trilla ihop halvvägs upp.. Men vi kämpade oss upp och det var så värt det när vi var uppe och fick se den mystiska Inkastaden! Vår guide berättade dess historia och visade oss runt, sen hade vi egen tid att gå runt i staden. Wow!! Tänk att en så här stor gammal stad låg gömd och glömd i 400 år innan den hittades igen! 











Nu är vi Lima och har precis strosat lite längs med havet och i deras stora shoppingcentra här i Milaflores! Nu ska vi tvätta våra kläder som stinker efter vårat friluftsliv! Hörs snart igen!
Kram från oss! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela