Lisa och Siris resa

USA

Publicerad 2015-05-22 22:29:32 i Allmänt,

Hej hej!!

Senast vi bloggade var vi i Montezuma, Costa Rica. Efter det åkte vi båt över till Jaco. Fick stanna på vägen o se delfiner, det var fint :) 
Var i Jaco en vecka. Åkte till Manuel Antonio, nationalpark med fantastiskt fina stränder och vandringsleder och massa djur som man får se om man har tur. Några apor fick vi se bland annat. Vi surfade lite här också men inte de bästa vågorna så blev mindre än vi hoppats men så kan det va! 






Från Costa Rica flög vi till Los Angeles. Kom fram kl 01 på natten, trötta o frusna (var typ 10grader när vi kom fram och vi åkte från 35 -burr). Våra väskor ville dock inte komma då utan åkte någon annan stans. I LA skulle vi för första gången prova på couchsurfing. Vi bodde i ett hus i Santa Monica hos väldigt trevliga människor! Stannade i 5 dagar. Vi började med att hyra en bil som vi nu ska ha i en månad under hela vistelsen i Kalifornien. Väldigt skönt, speciellt i LA, för tusan vad stort det är! 
Vi var på universal studios (grymt!) en dag, kollade på pitch Perfect på bio (grym!!), shoppade kläder eftersom vi inte hade ngt bagage i Beverly center, körde Sunset Boulevard o kollade på massa feta hus (vill bo där lite), vandrade runt på Walk of fame och sista dagen kom Kristine upp från San Diego för att hälsa på! Det var väldigt kul att träffa henne! Första gången på 3,5 månad som vi träffar någon annan är varandra hemifrån, knäppt ju!! 
Vi åkte o hämtade henne på tåget sen åkte vi upp till Hollywoodskylten o kikade lite. Fin utsikt! Sen åkte vi hem och lagade köttbullar, potatismos och brunsås (hittade tyvärr ingen lingonsylt) till våra amerikanska vänner. Efter det åkte vi ner till Santa Monica Pier och sen lite barhäng. 
























Efter LA tog vi vår coola lilla sportiga bil o åkte highway 1 till San Francisco där vi är nu. Här har vi hängt vid Fishermans Wharf, Pier 39, varit vid twin peaks och Castroområdet, shoppat för mkt vid Union Square, ätit tills vi vill spy på cheesecake factory, kört över Golden Gate till Muir Woods och känt oss pyttesmå bland reedwoodträden och kört ner för Lombard street bland annat. 




























Det är väldigt trevligt här, mysig stad!! Imorgon åker vi förmodligen till Napa Valley och dricker vin och på söndag kör vi till Las Vegas Baby!! Då ska vi vinna tillbaka alla pengar vi bränt på den här resan har vi tänkt!

Nu är det inte långt kvar tills vi åker hem men det gör inget. Vi är supernöjda med vår resa och vi saknar er så mycket så det blir skönt att komma hem! Sen kommer vi antagligen vilja åka efter en månad igen men :) Moder jord är väl bra fantastisk! Så många magiska platser! 

Puss och kram

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela